“Kimlik ve İtaat” fotoğraf sergisi 24 Eylül'de Söke'de açıldı.

“Kimlik ve İtaat” fotoğraf sergisi
24 Eylül'de Söke'de açıldı.



Çizgelikedi Kadınlar Projesi-II
'Kimlik ve İtaat' Fotoğraf Sergisi


Yer: Söke Belediyesi Fatma-Suat Orhon

Müze ve Sanat Evi

Aydın Cd. No:21 Söke/AYDIN

Serginin izlenime açık olduğu tarihler:

25 Eylül -10 Ekim 2009


Serginin izlenime açık olduğu gün ve saatler:
pazar ve salı hariç her gün 10:00 - 18:00 arası




Çizgelikedi'nin çağrısı ile 2007 sonunda başlayan ve 2009 Mayıs'ına dek süren bir atölye süreci ile, farklı yaş, deneyim ve mesleklerden 17 kadın katılımcının ortaya koyduğu 32 çalışmadan oluşan sergi, ilk kez (aynı zamanda atölyenin gerçekleştiği mekân da olan) Çizgelikedi Görsel Kültür Merkezi'nde kamuoyu önüne çıkmıştı. 'Kimlik ve İtaat' bugüne dek sırasıyla Urla, Karaburun ve Eski Foça'da izlenime sunuldu.

Çizgelikedi Kadınlar Projesi, katılımcıların hem kavramı hem fotoğrafları birlikte tartıştığı, bu amaçla düzenli toplanarak ortaya bir sergi çıkardığı bir yılı aşkın bir süreci tanımlıyor. Projenin önceki döneminde de konu edindiği 'kimlik ' kavramından devamla ortaya bir sergi çıkarmayı hedefleyen tartışma sürecinde, çalışılacak kavram katılımcılar tarafından 'Kimlik ve İtaat' olarak belirlendi. Bu kavram ikilisinin çağrıştırdığı/tetiklediği imge ve düşüncelere dair konuk konuşmacıların katkıları ile de zenginleşen okuma, söyleşi ve tartışmalar gerçekleşti.

Yaşları 22-76 arasında değişen farklı deneyim ve mesleklerden gelen 17 kadın fotoğrafçının bir buçuk yıla yayılan bu proje kapsamında ürettiği fotoğraflar arasından, tartışma-eleştiri sürecinde ortak kararla seçilen 32 çalışmadan oluşan serginin Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi'ndeki izlenim süresi 18 Eylül Cuma akşamı sona erdi.

Serginin yeni durağı; sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapmak üzere bağışlanıp korunarak dönüştürülmüş, etkileyici bir bahçe içindeki tarihî bir konak olan Söke Belediyesi Fatma-Suat Orhon Müze ve Sanat Evi.

24 Eylül 2009 Perşembe saat 18:30'daki kokteyl ile açılan sergi, 10 Ekim 2009 Cumartesi saat 18:00'e dek bu mekânda izlenebilecek.