Internet Uygulamaları Üzerine/Melis Baloğlu

Internet Uygulamaları Üzerine

Melis Baloğlu

BAŞLANGIÇ: 26 Mayıs 2016, Perşembe (19.30-21.30)
26 Mayıs ve 2-9-16 Haziran 2016 (Perşembe günleri)

Bilgi için arayınız: 0232.2471247
Çizgelikedi Görsel Kültür Merkezi

Program Hakkında

İnternet üzerindeki sosyal ağların ve teknolojik gelişmelerin kitlelerin haberleşmesini arttırdığı günümüzde, kolektif bir yaratıcılıktan bahsetmek mümkün görünmektedir. Kapısı herkese açık ve ilgilileri bağlayan bu ağların varlığı, bir konu hakkında sürdürülebilirliği sağlamaktadır. Tam da bu nedenle İstanbul'da bir kişinin yemek tarifi ya da lamba yapımı üzerine olan paylaşımı, Mersin'de bir başkası tarafından görülüp, uygulanabilir. Bu durumda kişilerin birbirini tanımasına gerek olmamakla birlikte, paylaşımların saklanması ve tekrar üretilmesi internet aracılığı ile mümkündür. Güncel konularda yazmak, konuşmak ve paylaşmak için üretilen kişisel web siteleri, bloglar, portfolyo siteleri vb. pek çok internet platformunun yer aldığı günümüzde, dijital kimliğe sahip olmak, anonim de olsa, herkes tarafından önemsenmelidir.

Açık kaynak kodlu bir içerik yönetim sistemine sahip olan Wordpress kullanılarak oluşturulacak platformların nitelikleri artistik/estetik kalite, kullanım/işlevsel oluşu, duygusal/bireyin kendine ait oluşu ve takas/mali değerleri bakımından tartışılacaktır.
Tartışılacak diğer konular:
* Diğer internet sayfası üretim araçları
* Görselleştirme, fotoğraf düzeltme programlarına kısa giriş
* CSS kullanımına giriş


Melis Baloğlu
Lycée Saint Joseph'teki eğitimini 2007'de, mimarlık lisans eğitimini İzmir Ekonomi üniversitesi'nde 2012 yılında tamamladı. Bitirme projesi "experience on no man's land" Uluslararası Archiprix 2013 tarafından Moskova'da sergilenmeye layık görüldü. Mezuniyetinden sonra, maer&partners'da mimar olarak çalıştı. Yüksek lisansını, Mimari Tasarım'da İstanbul Teknik üniversitesi'nde 2014 yılında tamamladı. Aynı yıl, http://utopyalab.com/ 'u "Birkaç ütopya fikri konuşsak yeter!" mottosu ile sundu. Çalışma ve ilgi alanları internet temelli katılımcı tasarım, ütopya, açık kaynak işbirlikleri, mimari temsil ve veri görselleştirme başlıkları altında sıralanmaktadır. 2014 yılından itibaren İzmir Ekonomi üniversitesi GSTF'de yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ders vermekte olup, çeşitli yarışma ve atölye çalışmalarına katılımını sürdürmektedir.
melisbaloglu.com