Aylin Ereren'in "Hayli Uzak Oldukça Yakın" Fotoğraf Sergisi Açılıyor

 




Merhaba,

'Fotoğrafta Kişisel Dil Geliştirme Programı'mız ilk meyvesini verdi. Program katılımcılarımızdan Aylin Ereren'in bu uzun soluklu çalışmasına ait sergisi "Hayli Uzak/Oldukça Yakın"ı, 1 Kasım'da Çizgelikedi Galeri'de açıyoruz.

Aylin Ereren ve sergi hakkında:
Aylin Ereren 1968 yılında Istanbul’da doğdu. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite eğitimlerini Hollanda’da tamamladı. Türkiye’ye döndükten sonra, turizm ve sigorta şirketlerinde çalıştı. Evli ve ikiz çocuk annesidir.

Çocukluğundan beri resim ve müziğe karşı yoğun ilgisi olduğunu söyleyen Aylin Ereren; Amerikalı ressam Edward Hopper (1882-1967)‘dan ve Fransız fotoğrafçı Eugene Atget (1857-1927)'den etkilendiğini belirtmektedir.

2013 yılından bu yana, Çizgelikedi Görsel Kültür Merkezi'nde fotoğrafçılık ve farklı görsel kültür çalışmalarında yer almış olup; son olarak, uzun erimli bir çalışma yoluyla ilerleyen ve bu serginin yaşama geçmesini gerçeklemiş olan, Çizgelikedi / "Fotoğrafta Kişisel Dil Geliştirme Programı"na katılmıştır. Çekimleri İzmir'in değişik semtlerinde yapılan fotoğrafların biçim ve anlamca biraradalığı, serginin adına dair ipucu verirken; mekanların aşina olduğumuz gündelik manzaraları ile fotoğrafçının öznel bakışının gerilimi, var olan veya var olabilme olasılığı taşıyan sahnelerin hayal edilmesini sağlayan potansiyeli oluşturmuştur.