Fotoğraf Sergisi Açılıyor:"Kentin Merkezine Seyahat"/ Ayşen Ertango Özkaya

"KENTİN MERKEZİNE SEYAHAT" Fotoğraf Sergisi Ayşen Ertango Özkaya Yer: Çizgelikedi Görsel Kültür Merkezi Galerisi Sergi 30 Kasım 2019'a dek, Pazar-Pazartesi dışında her gün 12.30-19.00 arası izlenime açıktır.

 "KENTİN MERKEZİNE SEYAHAT"
1 Ekim'de Açılıyor!

Ayşen Ertango Özkaya

Yer: Çizgelikedi Görsel Kültür Merkezi Galerisi

Sergi 30 Kasım 2019'a dek, Pazar-Pazartesi dışında her gün 12.30-19.00 arası izlenime açıktır. 


SERGİ HAKKINDA:
Biliriz; fotoğrafçının elindeki kameranın duyarkatı belirli bir en/boy oranında alana sahiptir ve fotoğrafın hangi türü olursa olsun, duyarkata düşen görüntü, fotoğrafçının sınırlarını belirlediği, adına kadraj/çerçeve dediğimiz bir sahnedir. Öznel seçimlerini yoğunlaştırdığı bu sahnede, izleyene söyleyeceklerini aktarır fotoğrafçı. Günlük zamanının çoğunu İzmir'in merkezi Konak'ta, Konak'ın da neredeyse merkezinde yer alan işyerinde geçiren Ayşen Ertango Özkaya; penceresinin çerçevesi ile, fotoğraf makinasının çerçevesini çakıştırabilme avantajını, hayata dair düşünsel süreçlerini her daim dinamik tutan meraklı, sevecen bakışıyla birleştirerek, içinde yaşadığı kentin insanlarının hikayelerini kendince yoğurduğu fotoğraflarıyla bize sunuyor. Fotoğraflara baktığımızda, yalnızca gözleyen/gözetleyen değil, çerçeveye dahil olmuş fotoğrafçıyı da hissedebiliyoruz.

AYŞEN ERTANGO ÖZKAYA
25 Nisan 1966 tarihinde doğan Ayşen Ertango Özkaya, Bornova Anadolu Lisesi sonrasında, 1989 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 30 yıldır İzmir Barosu'na bağlı olarak serbest avukatlık yapmaktadır.

Fotoğrafın yaşamında hep var olduğunu söyleyen Ayşen Ertango Özkaya, ilk fotoğraf eğitimini, 90'lı yılların başında İFOD'da aldı. Baro içinde, Av.Latif Küey ve arkadaşlarının yürüttüğü fotoğraf/arşiv çalışmalarına ve bir fotoğraf sergisine katıldı. Bir süreden beridir de, Çizgelikedi® Görsel Kültür Merkezi'nin etkinlikleri içinde görsel kültür ve fotoğraf yönünde çalışmalarını sürdürmekte olup, 2016-2019 arasında katıldığı "Fotoğrafta Kişisel Dil Geliştirme Programı" sonucunda ilk kişisel fotoğraf sergisi olan "Kentin Merkezine Seyahat"i oluşturmuştur.

Ayşen Ertango Özkaya'nın"Kentin Merkezine Seyahat" fotoğraf sergisinin görme engelliler için sesli betimleme dosyalarını indirmek için tıklayınız. (Fotoğraf betimlemeleri Sesli Betimleme Derneği bünyesinde Sesli Betimleme Koordinatörü sayın Emine Kolivar tarafından gerçekleştirilmiştir.)


“Çizgelikedi • Fotoğrafta Kişisel Dil Geliştirme Programı”, fotoğraf üretiminin temel bilgilerine sahip olan, ancak kendine özgü bir anlatım dili oluşturmak isteyen katılımcılara yönelik olarak, kişiye özel biçimde uyguladığımız uzun soluklu bir çalışmadır. Katılımcının görsel alandaki eğilimlerini, fotoğraftaki ilgi alanlarını ve önceden yaptığı fotoğraf çalışmalarını da değerlendirerek yaptığımız öngörüşmeler sonrasında beliren konu ve/veya kavramları seçtikten sonra, bu seçim yönünde yoğunlaşıyoruz. Önce düşünsel zeminde, sonra da fotoğrafların üretilmeye başlamasıyla süren bu seyirde; ortaya çıkan fotoğrafların konu/kavram ilişkisini değerlendirdikten sonra; sergi, sunum, albüm vb. ortamlara ait yapıt yeterli sayısına karar veriyoruz ve andığımız ortamlara dair paylaşım zeminini oluşturuyoruz.

"KENTİN MERKEZİNE SEYAHAT" Fotoğraf Sergisi
Ayşen Ertango Özkaya
Yer: Çizgelikedi Görsel Kültür Merkezi Galerisi

Sergi 30 Kasım 2019'a dek, Pazar-Pazartesi dışında her gün 12.30-19.00 arası izlenime açıktır.

☎️ 0232.2471247, 0554.4157242
📩 cizgelikedi@cizgelikedi.com
🏠 Gürsel Aksel Bulvarı No:43/B-C Güzelyalı-Konak•İZMİR•TR